استاندارد تعمیرآسانسور
همانطور که میدانید دریافت تاییدیه گواهی استاندارد آسانسور امری ضروری است و تمامی ساختمان ها، اعم از مسکونی، اداری، تجاری و ... که دارای آسانسور میباشند ملزم به دریافت تاییدیه گواهی استاندارد میباشند.
تاییدیه گواهی اولیه استاندارد آسانسور توسط شرکت های بازرسی آسانسور که زیر نظر اداره کل استاندارد میباشند صادر میگردد.
شرکت های بازرسی پس از بازدید از آسانسور و متعلقات آن و چاله آسانسور در صورت رعایت تمامی موارد ایمنی استانداردی اقدام به صدور گواهی تاییدیه استاندارد آسانسور مینمایند.
در این مقاله سعی داریم موارد استانداردی ( بند 5-2-2 درهای بازرسی و اضطراری - دریچه های بازرسی) که مربوط به سرویس کاران و یا تعمیرکاران آسانسور در حین تعمیرآسانسور بیان نماییم.
- درهای بازرسی باید دارای حداقل ارتفاع 1/4 متر و حداقل پهنای 0/6متر باشند.
درهای اضطراری باید دارای حداقل ارتفاع 1/8 و حداقل پهنای 0/35 باشند.
توجه: اگر فاصله بین آستانه درب های بین دو توقف بیشتر از 11 متر باشد میبایست درب اضطراری بین آن دو توقف قرارداده شود
- دریچه های بازرسی باید دارای حداکثر ارتفاع 0/5 و حداکثر پهنای 0/5 متر باشند.
- بازشدن درب های بازرسی و درب های اضطراری و دریچه های بازرسی باید به سمت بیرون چاه باشد و دارای قفل کلید خور باشند که بتوانند بدون کلید مجددا بسته و قفل شوند و تعمیرکار پس از تعمیرآسانسور بتواند از داخل چاه بدون کلید بازشوند.
- درهنگام تعمیرآسانسور و در صورت باز بودن دربها آسانسور نباید کارکرد خودکار داشته باشد و فقط در صورت بسته بودن دربها باید امکان پذیر باشد، لذا وسایل ایمنی برقی باید بکار گرفته شود.
- درهای اضطراری و بازرسی و دریچه های بازرسی باید فاقد هرگونه روزنه ای بوده و همانند دربهای طبقات دارای مقاومت مکانیکی کافی باشند
رعایت موارد فوق الزامی بوده تا سرویس کار یا تعمیرکار آسانسور در هنگام سرویس و یا تعمیرآسانسور با مشکل مواجه نگردد.