باید این را دانست که مفهوم سرویس از نگهداری جداست و باید برای هریک تعریف جداگانه ای در نظر گرفت. هرچند در نزد اکثر افراد هردو به یک معنی بیان میشود.
سرویس
شامل بازدیدهای نوبتی آسانسور جهت آمادگی کامل برای بهره برداری ایمن میباشد.
نگهداری
این مفهوم گستره وسیع تری را شامل میشود، اما به طور کلی به معنای رسیدگی به تجهیزات برای جلوگیری از خرابی، از کارافتادگی آسانسور و افزایش عمر مفید قطعات و عملکرد آنهاست و همچنین مانع از کارافتادگی زودهنگام آنها میباشد.
دو روش برای سرویس و نگهداری آسانسور با هدف عملکرد ایمن و بدون خرابی تجهیزات وجود دارد:
1- نگهداری پیشگیرانه 2- نگهداری پیشگویانه
با استفاده از این روشهای صحیح سرویس و نگهداری آسانسور پیش از نقص و از کارافتادن قطعات از خرابی آنها جلوگیری میگردد.
در نگهداری پیشگیرانه، اصولاً تجربه سرویسکار و شناخت کامل تجهیزات در طول زمان بازدید آسانسور نشان میدهد که کدام یک از قطعات آسانسور دچار نقص و خرابی میشوند، در نتیجه فرصتی برای تعویض این قطعات مهم قبل از خرابی آنها بوجود میآِید.
شرکت های سرویس و نگهداری آسانسور عموماً به سوی استفاده از این روشهای اثبات شده برای دسترسی به اهداف بخش سرویس و نگهداری آسانسور پیش میروند. هدفی که بخش سرویس و نگهداری آسانسور در جستجوی آن است، چگونگی اجرای الزامات و نحوهی کاربرد آنها در نگهداری صحیح تجهیزات ضمن رعایت نکات ایمنی آنگونه که مسافرین انتظار دارند، آسانسورها به آنها سرویس مناسب را بدهند، میباشد. از اهداف دیگری که یک برنامه نگهداری بدنبال آن است، دست یافتن به اعتماد و کارایی آسانسور با حداقل هزینه (مقرون به صرفه) است.
دستورالعمل های مربوط به سرویس و نگهداری، به منظور آگاهی از نحوه انجام سرویس، نگهداری، بازرسی، تست، تعمیر و تعویض باید در اختیار سرویس کار قرار گیرند. در این مقوله تجربه سرویس کار در امر مولفهی تاثیر گذاری میتواند باشد.