سرویس و نگهداری آسانسور به روش پیشگیرانه
تعاریف زیادی برای این روش وجود دارد و تمام آنها وابسته به زمان هستند. به عبارت دیگر سرویس و نگهداری پیشگیرانه بر پایه زمان عملکرد دستگاه تعیین میشود
در این نوع از مدیریت نگهداری، فعالیت هایی به منظور جلوگیری از بروز نقص صورت میگیرد.
همانطور که از اسم سرویس و نگهداری پیشگیرانه برمیآید از این روش برای به حداقل رساندن خرابی قطعات، افزایش عمر آنها، ایمن، کارا و قابل اطمینان نگه داشتن اجزاء استفاده میشود. در این روش به صورت قانونمند قطعات به طور تناوبی و با یک دوره تناوب مشخص مورد بازدید قرار میگیرند. این روش شامل مجموعه از اقدامات شامل بازدید، نظافت، سرویس، تنظیمات، تعمیرات جزئی، و تعویض قطعات خواهد بود. در این روش سرویس و نگهداری از به کار گیری روش های غیرمنطقی در نگهداری جلوگیری میشود. یکی از اهداف از سرویس و نگهداری پیشگیرانه صرفه جویی انرژی بین 5 تا 20 درصد انرژی مصرفی است که بدون نیاز به تعویض قطعه و یا به تاخیر انداختن آن صورت میگیرد.
سرویس و نگهداری آسانسور به صورت صحیح و به موقع تضمین کننده ایمنی آن و آسایش کاربران و بهرهداران میباشد. کاربران آسانسور باید دقت کنند که بسیاری از خرابی به مرور اتفاق میافتد که شاید آنها متوجه این موارد و خطرات احتمالی نشوند، لذا واگذاری سرویس و نگهداری به شرکت های مرتبط میتواند اطمینان کامل استفاده کنندگان از آن را همراه داشته باشد و کاربر مطمئن شود که مجموعه آسانسور در حال حفاظت است و سیستم ایمنی آن مطابق استانداردهای معین پیگیری میشود.
عملاً هدف از سرویس و نگهداری آسانسور، انجام یکسری از فعالیت های مدون در زمان مقرر برای افزایش طول عمر قطعات آسانسور و کاهش هزینه های مستقیم و غیر مستقیم در به کارگیری از آن ها است.
از معایب این روش میتوان به هزینه های مالی در بکارگیری سرویس کاران بیشتر و نگهداری غیرضروری از تجهیزات اشاره کرد. لیکن پرسنل سرویس و نگهداری آسانسور و مدیران ساختمان باید در صدد کاهش هزینه های سرویس و نگهداری آسانسور باشند و این امر میسر نخواهد شد مکر با سرویس های دوره ای که در کاهش استهلاک قطعات و افزایش عمر آنها موثر خواهد شد.